Skip to content

Terase verzi

Acoperisuri si terase verzi

     Un sistem de acoperiș verde este o extensie a acoperișului existent, care implică, cel puțin, un strat de protecție la apă de înaltă calitate, un sistem anti-rădăcină, un sistem de drenare, o zona de filtrare, un mediu de cultură ușor și plante.

    Sistemele de acoperiș verde pot fi modulare, cu straturi de drenare, țesături filtrante, medii de cultură și plante deja pregătite în module separate sau interconectate, sau fiecare componentă a sistemului poate fi instalată separat. Acoperirea cu un strat “viu” a acoperișului inseamna crearea unui spațiu verde “independent” pe o constructie existenta.  Acest strat nu va fi niciodata in legatura cu solul, va fi tot timpul un ecosistem izolat.  Acest strat verde poate consta doar dintr-un simplu strat de gazon sau poate fi folosit si pentru flori sau plante ornamentale. In functie de dorintele clientului si de structura acoperisului se pot adauga si alei din diverse materiale, astfel avand posibilitatea de a avea propriul parc pe acoperisul dumneavoastra. In anumite cazuri putem adauga zone in care sa cultivati legume, astfel avand tot timpul la indemana legume proaspete din recolta proprie. 

    Acoperisurile verzi sunt o modalitate inovatoare de a transforma acoperisurile cladirilor in spatii verzi, care ofera nu numai beneficii estetice, ci si beneficii ecologice si de mediu. Amenajarea unui acoperis verde poate fi o alegere ideala pentru orice proprietar sau administrator de cladire care doreste sa-si imbunatatasca proprietatea si sa contribuie la conservarea mediului. Un acoperis verde poate fi amenajat prin acoperirea sa cu vegetatie, cum ar fi gazon, flori sau arbusti.

    Exista doua tipuri principale de acoperis verde: acoperisurile verzi extensive si acoperisurile verzi intensive. Acoperisurile verzi extensive sunt cele mai simple si cele mai ieftine de instalat, si sunt formate din vegetatie cu nevoi minime de ingrijire, cum ar fi muschi sau plante de acoperis. Acoperisurile verzi intensive sunt mai complexe si mai costisitoare, dar ofera o mai mare varietate de vegetatie si posibilitati de amenajare.

    Acoperisurile verzi au mai multe beneficii, cele mai importante fiind urmatoarele:
      * Eficienta energetica: acoperisurile verzi ajuta la mentinerea temperaturii interioare a cladirii, reducand nevoia de climatizare si incalzire.
      * Reducerea poluarii: acoperisurile verzi ajuta la absorbtia si filtrarea poluantilor din aer, contribuind la imbunatatirea calitatii aerului.
      * Retinerea apelor pluviale: acoperisurile verzi ajuta la retinerea apelor pluviale, reducand riscul de inundatii si eroziune a solului.
      * Beneficii ecologice: acoperisurile verzi contribuie la conservarea biodiversitatii, prin oferirea unui habitat pentru fluturi, pasari si alte specii de animale.
      * Estetic: acoperisurile verzi pot fi utilizate pentru a crea spatii verzi amenajate, oferind o priveliste frumoasa si creand un mediu mai placut pentru oameni.

    Cu toate acestea, este important sa se ia in considerare factori precum costurile si intretinerea inainte de a decide sa se instaleze un acoperis verde. Este necesar sa se consulte cu un expert in acoperis verde pentru a determina ce tip de acoperis verde se potriveste cel mai bine nevoilor si posibilitatilor dumneavoastra.

    In concluzie, amenajarea unui acoperis verde poate fi o alegere excelenta pentru orice proprietar sau administrator de cladire care doreste sa-si imbunatateasca proprietatea si sa contribuie la conservarea mediului.

Email:

office@hidroizolatii-profesionale.ro
office_amicom@yahoo.com

Telefon:

0744.903.866
0722.412.211