TEHNOLOGIE FOLOSITA


 I. PREGATIREA SUPRAFETEI:
se va face curatarea    si   desprafuirea    pe vechea hidroizolatie sau pe placa de beton.
 
 
II. REPARATII   AUXILIARE: 
se   vor   face decopertari  partiale (daca  este cazul),  se vor verifica gurile de scurgere, se vor    face dubluri  in zonele   deteriorate ( daca   este cazul ).
 
 
III. APLICAREA MEMBRANEI:
se va aplica stratul   de   membrana  prin  lipire  la cald, membranele   se    vor   imbina   cu    o suprapunere de 12%.
 
 
IV.  MONTAREA   AERATOARELOR:
in timpul aplicarii membranei bituminoase se vor monta aeratoarele.
 
 
V. SUDAREA:
dupa ce s-au montat stratul de membrana si  aeratoarele  se  vor  suda marginile  membranelor cu un   arzator si o lopetica  speciala  ( sau  mistrie ),   acesta sudare  este necesara pentru a  transforma  sulurile intre membrane intr-un  tot  unitar.
 
 
VI. MONTAREA PARAFRUNZARELOR:
inainte de receptia lucrarii se va monta cate un parafrunzar la fiecare  gura  de  scurgere (sifon/pluviala).
 
 
VII. RECEPTIA  LUCRARII:
in  prezenta beneficiarului se va face o ultima verificare si se va da lucrarea in primire. 

            

TEHNOLOGIE RECOMANDATA

Va recomandam cateva informatii tehnice

a. Decopertatul este o greseala grava pentru ca stratul hidroizolator este compus din cel putin 7-8 straturi (strat de legatura cu structura portanta, difuzii, bariera de vapori, termo-izolatie si de la 1-5…straturi de hidroizolatie). Ce trebuie facut? Se vor face reparatii partiale la ultimele straturi de hidroizolatie si se va aplica inca un strat sau doua de membrana bituminoasa.


b. Va recomandam folosirea deflectoarelor (aerisitoarelor) perforand hidroizolatia, termoizolatia si bariera de vapori, aceasta operatiune avand rolul de a egaliza presiunea aerului si vaporilor de sub hidroizolatie, prevenind eventualele umflaturi, fisuri etc.


c. Va recomandam folosirea unui parafrunzar la fiecare gura de scurgere (sifon/pluviala), prevenind eventuale neplaceri cauzate de infundarea gurilor de scurgere, opturarea coloanelor pluviale, cauze din care pot aparea infiltratii.


d. Se recomanda sudarea marginilor membranei cu o lopetica speciala lasand in urma un snur de bitum pentru siguranta suprapunerilor intre membrane.